torsdag 13 december 2012

Vilken termin

Måndag till onsdag har killarna suttit och skrivit sina Examens prov. Två om dagen.
Sonen mådde illa på måndagmorgonen och kunde inte åka till skolan. Det var hans egen ångest som pös ut den vägen. Samtidigt som han kände en otrolig stress över att missa en examen och behöva göra om den senare.
Så jag ringde och mailade speclärare. Jag frågade om det var möjligt för sonen att skriva sitt science test klockan 14.00 när alla andra var färdiga och gått hem. Hon svarade att det gick bra. Underbar lösning.

Vi åkte dit. Jag och lillebror, som var färdig med sina tester då, gick till ett cafe och fikade under tiden.
När storebror var klar 1½ timme senare ringde han och vi kunde hämta honom.

Tisdagen gick bra och igår mådde han illa igen. Han kände återigen att det var hans egen oro som spökade men  trotsade sin egen rädsla och följde med till skolan. Han skrev sina två prov.

På båda dessa två sista tester hade han betyg 6 av 7. I engelska och franska. Han är ett språkgeni helt enkelt. I slutbetyg får han en 7  franska och en 6 i engelska. Toppenbra jobbat.

Idag är det endast rehearsel för uppvisningen de ska ha i morgon på avslutningen. En dag utan rutiner och bara lull-lull utan struktur. En mardröm för sonen.
Så blir det alltid i slutet av terminer. När det inte är som det brukar. När lektionerna inte ser ut som de ska.

PÅ vägen till skolan fick han ett sms från sin enda komois. Han var visst sjuk idag. Ännu en trygghet som försvann just idag. Jag hAR FÅTT ca 10 sms redan och klockan är 10.30.

Snart är det iallfall jullov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar