fredag 10 juli 2015

Fått lön iallafall

Veckorna går.
Sonen har återhämtat sig bra efter sin känsla av personligt misslyckande ang sitt sommatjobb.

Han har varit en vecka i fjällen med sin fantastiska farmor och farfar. Samt med farfars storebror osm är i Sverige på besök under sommaren. Han bor annars i Florida sen 1969.
Så det var sonen på snart 18, en gumma på 67, en gubbe på 70 och en gubbe till på snart 80 som umgicks under en vecka i Jämtland.
De vandrade, de cyklade, de fikade, de badade i kalla älvar, de kastade snöbollar, de var på bäversafari,  och veckan var hur lyckad som helst. Det är nog inte många 70 åringar som bestiger toppen på Åre. Och jag tror inte att det är många 18 åringar som väljer att åka på semester med sin farmor och farfar samt en farbror på fjällvandring.
Men vår son valde det. Och det är så sagolikt bra, härligt och underbart att han gör det. Utan nån tanke på om det finns nån som skulle tycka att han var töntig.

Och vi fick en veckas återhämtning.
Den var inte helt fel heller. Så kan man säga.

Han har sedan varit med oss resten av familjen i stugan sista veckan. Han har fått jobba med sånt osm han egentligen skulle ha gjort på sommarjobbet. Alltså lite bryggjobb, lite röjsåg, klippning av gräs mm. Han har fått betalt av oss istället. Det är skillnaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar