tisdag 7 april 2015

Sökt jobb

Hej svejs i lingonskogen.

Sonen har pratat så himla länge om att vilja ha ett sommarjobb. Han vill tjäna egna pengar men vill inte ha vilket jobb som helst. Och han har egentligen ingen aning om vad det är han egentligen vill jobba med heller.

Kommunen har haft sk auditions där man som sökande har fått stå i kö och sedan fått presentera sig själv och vad man vill jobba med under ett par veckor i sommar.
Det vägrade sonen. Att stå i kö alltså. Med tusen andra ungdomar. Jättelång stund.
Han slängde iväg ett mail istället. Presenterade sig så gott han kunde.

Idag har han fått svar.
Och han har fått sitt livs första jobb. I tre veckor i sommar ska han sköta fastighet och trädgård på seglarklubben här i stan. Ett jobb som vi kan tro kommer att passa honom jättebra, men enligt honom inte alls roligt. Men han kommer att få vara ute vilket han älskar. Han kommer att få arbeta med kroppen vilket han älskar.

Vi är jätteglada för hans skull. Han känner sig sådär.
Det är en helt annan grej att prata om att vilja jobba. När man väl sen har fått ett jobb och det blir allvar, är det en helt annan femma.
Vi har lovat att ta den första kontakten med hans nya kontaktperson på hans nya jobb :)  och be om att han ska kunna få komma förbi veckan innan han ska börja, så han vet hur det ser ut och att han får info om exakt det han ska utföra.

Vilken grej!

Hans gymkompis som även han skickade in ett mail fick inte nåt jobb. Maken tror att allt har skett slumpvis och att kommunen har lottat vem som ska få jobben de erbjuder. Jag har ingen aning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar