tisdag 4 april 2017

Dragit i handbromsen ordentligt

För två veckor sedan kom jag och maken tillsammans med sonen gemensamt fram till att det är dags att dra i handbromsen. Vilket vi gjorde. Ordentligt.

Sonen vill så mycket. Han vill så otroligt mycket. Men nu ser vi att han inte orkar längre. Och han har behövt oss att dra i bromsen. För han skulle inte göra det själv. Hur mycket han än vill - så har han insett att han behöver återhämtning. För han förstår att han inte orkar. Han inser att illamåendet inte är sunt. Han inser att det kommer nånstans ifrån.

Nu har han snart varit hemma från jobbet i två veckor. Han har inte rört matteboken en endaste gång under den här tiden. Vi har låtit han vara. Han har inte varit på en endaste fotbollsträning. Det enda han har gjort har varit att vila och att gymma.
Hans illamående har gradvis blivit mindre och den här veckan har han inte mått illa alls.

Han har på eget initiativ velat ha kontakt med psykolog. För han vill höra från nån utomstående att vi bromsade i rätt tid och inte försent. Han vill få verktyg av en psykolog för att lära sig att hantera och strukturera upp sin egen vardag. Han vill lära sig att prioritera det som är viktigt och han vill lära sig hur mycket tid och kraft han ska lägga ner på sina aktiviteter.

Jag fick tag i en psykolog som han besökte i fredags. När han kom hem från henne var han sååååå nöjd. Hon hade varit sååååå bra. Så bra att han bokade en ny träff med henne av bara farten nu på torsdag. Besöken hos henne kostar 900 kr för 45 minuter. Men det är ju bara att betala. försökt få för

Jag har även försökt få tag i Unga Vuxna inom landstinget. De svarade inte på flera dagar och jag blev förbannad och ringde enhetschefen istället. Hon blev förvånad över at hennes medarbetare inte hade svarat på flera dagar, vilket är helt fruktansvärt då det finns många ungdomar som behöver deras hjälp. Om jag bara skickade sonens kontaktuppgifter så lovade hon att nån av dem skulle höra av sig till sonen dagen efter. Det gjorde de och sonen fick en tid först i slutet av april och det är alldeles för sent. Därför träfar han den här privata nu ett par gånger innan.

Man måste alltså ligga på. Inte bara sitta och vänta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar