torsdag 14 februari 2013

Det lilla ordet "Förlåt"

Vi skickade ett mail till båda inblandade lärare igårkväll.

Den ena svarade ganska så snabbt.  Det måste man säga att de är väldigt duktiga på i killarnas skola. Lärarna är väldigt tillgängliga och finns att nås nästan 24/7. Det är inte illa. Av min erfarenhet  från Sverige så svarar inte svenska lärare knappt på mail. Kanske om man har tur så får man en telefontid man kan ringa upp dem på.

Iallafall.

Maken hade skrivit att vi ville ha ett möte som i morse  angående "the issue with X's telephone".
Läraren, som hade skällt ut sonen, förklarade hela situationen från hans situation och sa att ett möte idag på morgonen kl 08.00 var ok.

Maken åkte dit. Var i skolan i god tid.
SEdan ringde han mig.

Det första läraren gjorde var att be om ursäkt för sitt beteende igår. Han insåg att han hade överreagerat totalt över det lilla som hände egentligen. Att sonen endast hade sms:at under lektionstid. Han var verkligen ledsen att sonen hade fått utstå hans reaktion.
Han skulle även be sonen om ursäkt. Dock vidhöll både make och lärare att det inte är ok att pyssla med telefonen under lektionstid.

Maken frågade även om skolans policy angående att läsa elevers privata konversationer på telefonen. Där sa denna lärare att det är totalt förbjudet och att det är ingen ting som han står bakom överhuvudtaget. Det tyckte han att vi skulle prata med Rektor om.
Men maken ville först prata direkt med denne lärare ist för att gå bakom ryggen.
De möttes och maken frågade även honom om hur skolans policy ser på det här med att läsa elevers privata meddelanden.
"Its a big no-no." Men däremot hade han kunnat se det meddelandet som stod på skärmen när tekefonen beslagtogs.
Även han svarade att det absolut inte är tänkbart att lärare skulle göra så. Och så fick maken berätta för honom hur sonen upplevde det igår.
Det står alltså ord mot ord i denna fråga.
Läraren sa att han har en väldigt god relation till vår kille och är verkligen rädd om den. Så han skulle genast gå till sonen och även han be om ursäkt.

Så slutet gott nästan allting gott!

Sonen tar straffet som han fick och det var att idag lämna in telefonen till läraren för att sedan få tillbaka den efter skoltid idag.
Och han kommer nog aldrig mer  använda sin telefon under lektionstid.

Alltid lär man sig nåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar