söndag 14 juni 2015

Det här med värmeregleringen och "rätt" kläder är inte så himla lätt

När sonen blev tränare för P-00 fick han en Ledar-jacka av klubben. Och han har dessutom fått ärva sin fars ledarbyxor. Dessa kläder har han alltid haft på sig på träningarna och matcherna sen dess. För det är så en tränare ska vara klädd. Helt enkelt.

I fredags var det nästan 25 grader varmt.
Till saken hör att sonen sen barnsben har avskytt värme och sol och solljus. Han fryser aldrig och bär knappt ytterjacka på vintern.
Och i fredags var det verkligen värmebölja.

När klockan började närma sig matchtid i fredagskväll så kom han ut på altanen där jag och maken satt i solen med shorts och t-shirts, och han kommer ut iklädd dessa svarta långa ledarbyxor. Han kom ut, gick en sväng på altanen, gick in igen och kom tillbaka med den svarta ledarjackan.

Då var vi tvungna att gripa in. Vi berättade att han inte kunde gå på matchen iklädd alla dessa kläder i sommarhettan. Dessutom drar han upp jackans dragkedja ända upp för han avskyr dragkedjor i allmänhet och ha dem öppna går absolut inte.

Han blev alldeles förvånad över att vi protesterade mot hans planerade utstyrsel och förstod oss inte alls.  Fast han avskyr värmen.
För vad skulle han ha på sig annars? Han äger ju inga ledarshorts eller nån ledar-tshirt. Och sk vanliga shorts kom inte på fråga. För en tränare kan inte se ut hur som helst faktiskt.

Så maken fick gå in och leta igenom hela sin garderob efter nån bortglömd gammal ledartröja med det rätta klubbmärket på, samt ett par av de shorts som han en gång använde som ledare för länge sen.

Sen kunde han ge sig iväg.
Och jag o maken tittade efter honom när han gick.
Sen tittade vi på varandra.
Vi sa inget.
Men våra blickar sa samma sak.

Vi älskar honom så oerhört mycket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar