onsdag 3 december 2014

Hans framförhållning är otrolig

På lördag, tidigt som attan, åker vi till Kanarieöarna. En vecka med förhoppningsvis en aningens mer sol än här hemma och en smula varmare än decembermånad i Sverige.

Det är vår farfar som fyller 70 år och vill bjuda hela sin familj på en gemensam resa. Sammanlagt blir vi 20 stycken. 10 barn och 10 vuxna. De yngste barnet är tre och det äldsta är våran kille på 17.

Det kommer att bli en mycket intressant vecka. Ur många aspekter. Så kan vi säga.

Gissa vem som redan för två veckor sedan flaggade för att få reda på av alla lärare om vad som måste pluggas in för att kunna vara ledig en vecka? För att ha en chans att iallafall kunna njuta en smula av semestern behöver han helt enkelt ha gjort allt skolarbete innan avresa. Han vägrar ha nåt att göra på resan och han vägrar att ha det kvar tills efter och ha det hängandes över axlarna under veckan.

Så på sonens eget initiativ mailade  vi alla lärare redan för två veckor sedan. Och det tog ca en vecka innan vi hade fått svar från alla. Han har inget att plugga extra för. Betygen ska ändå snart vara satta och eftersom han är en sån pliktrogen elev som gör det han ska under skoltid så behöver han inte känna stress över att plugga extra.
Den lättnaden.

Och vem började att ta fram sommarkläder för en vecka sen? Och lägga fram dessa på golvet i gäästrummet? Med sin mammas hjälp såklart.  Men på sitt eget initiativ. Igår kväll var vi tvungna att ta fram båda resväskorna.

Och i morgon är det dags att lägga allt i väskan.
Han har en enorm framförhållning. Men ändå känns han otroligt lugn. Han verkar än så länge ha kolla på läget. Han är faktiskt en ganska resvan yngling. Och han vet numera hur det går till på flygplatser, i flygplan och på hotell. Och han bara älskar när hela familjen finns runt omkring honom.


Lillebror är mer laidback. Honom hhar vi fått tjata om eventuella läxor under resan. Inget händer. Tjata igen. Inget hände. Då fick vi enkelt säga att då vet du vad som gäller, att allt som behöver göras får du göra på semestern. Det tog skruv.
Men han har enligt egen utsago idag sagt han inte heller  har något extrajobb att göra.

Av alla dessa 10 barn så går de tre äldsta på samma skola. Två på gymnasiet och en i nian. De går i sk olika Block med varsin rektor för varje block.
Våra två killar har fått ledigt. Kusin vitamin fick inte det. Där får hennes mentor godkänna tre lediga dagar. Sen får hon nog halsfluss eller nåt.

Så märkligt det kan vara.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar