tisdag 20 september 2016

Det här att jobba

Sonen som fyllde 19 år för en vecka sedan åker till sitt jobb varje morgon kring 06.00. Han stiger upp kring kvart över fem-halv sex varje dag och för att öht orka med sig själv och dagarna så går han frivilligt och lägger sig vid 21.30. Och det är iofs väldigt skönt för då får jag plötsligt "lediga" kvällar.

Han är hemma mellan 16-17 på dagarna beroende på viken tid han ankommer jobbet på morgonen så han verkligen gör sina 8,5 timme om dagen.
Han vill ha matlåda varje dag för det kostar 88 kr att äta i restaurangen på jobbet, vilket han inte alls har lust att betala själv. Och matlådan den gör han inte själv minsann, den får vi göra.

Efter jobbet åker han antingen direkt till gymmet eller först hem för att en halvtimme senare åka till sin fotbollsträning. Han är hemma på riktigt så att säga mellan 19.30 och 20.30 Heeeelt slut.
Hur länge kommer han att orka??

Så här länge har han aldrig jobbat heltid nånsin tidigare.

Och precis som det var i skolan så är det under de fria tiderna på jobbet som det är som tuffast. När de har kvarten rast på fm, halvtimmeslunchen och sen kvarten rast på em. När han behöver vara social är det som jobbigast. Han vill helst slippa rasterna helst och få gå hem 30 minuter tidigare istället.

Han är lättretlig. Han är lättirriterad. Han hänger upp sig på ord som vi säger. Han är otroligt noga/besatt av vad vi ska äta till middag. Och när vi ska äta. Och hur mycket jag ska laga. Han avskyr halvfabrikat och vill bara ha äkta vara. Han blir arg och sur om jag nån gång tar fram frysta hamburgare eller köttbullar. Han skulle kunna äta kyckling i alla former 24/7.

Han vill ha bredda smörgåsar med sig varje morgon, för frukost är så äckligt och det måste vara mättande bröd så han inte blir hungrig om en timme igen.

Ja jösses!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar