torsdag 10 januari 2013

Dagen som hemmafru

Annars har den här hemmafrun haft en bra dag.
Jag har äntligen, för första gången detta året,  träffat en av mina hemmafru kollegor här i stan.

Vi skulle träffas för en lunch tillsammans och passade under tiden på att lämna in våra bilar på fullständig tvätt. Både invändig och utvändig. För hela det kalaset betalade jag endast 33 €. Cirka 280 kr. Hur billigt som helst för ett hantverk.

Jaja, medan de jobbade med våra bilar så tog vi en lunch på ett nyöppnat ställe. Indisk mat. Det var gott och väldigt spicy.
Sedan tog vi våra kundvagnar och handlade middag till kvällen åt våra kära familjer.

När klockan slår 15 börjar vårt så kallade skift på jobbet. Då är det dags att kavla upp mamma-skjortärmarna och hämta barnen från skolan.
135 elever från ca 25 olika länder är representerade i skolan. En mångfald utan dess like och det är så coolt att höra alla dessa språk som samsas i korridoren.

Jag brukar för det mesta ha en eller två eller tre eller fyra körningar till och från killarnas träningar varje eftermiddag. Ibland blir det galet och kör ihop sig alldeles och då får jag lösa det på plats.
Har storebror en bra dag funkar det mesta och hela familjen blir positivt laddad.

Sedan är det läxor som ska göras. I den här skolan är det mycket mer och fler läxor än vad vi var vana vid från Sverige. Och görs inte läxorna i tid eller lämnas in i tid så skickas ett mail hem till föräldrarna på en gång. Jag höll på att dö en smula första gången det hände och en känsla av att vara världens sämsta förälder började gro.
Men den känslan försvann skapligt fort för killarna lärde sig av det mailet också, kan man säga. Mailkontakten med lärarna är fantastisk. Så fort det dyker upp frågor, undringar, läxor som inte förstås, typ vad som helst helt enkelt så är det bara att skicka ett mail och innan 15 minuter har vi fått svar.
Oavsett vad det gäller. Och de svarar även kvällar och helger. 24//7, dygnet runt.

Toppenservice.

Har storebror en bra dag så flyter även dessa aktiviteter på bra och smärtfritt. Har han inte en bra dag blir det katastrof med det mesta och hela familjen påverkas även av det såklart.

Livet som hemmafru har både sina för och nackdelar. Som med allting annat här i livet.
Fördelen är att finnas till hands hela tiden. Inte bara när det behövs utan alltid.
Nackdelen är densamma. Att alltid vara den som är hemma.

Som alltid är det ju så att om man säger ja till nåt, så säger man ju automatiskt nej till nåt annat.

Livets hårda skola.

Kärlek till er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar