tisdag 27 oktober 2015

På torsdag drar vi

På torsdag åker vi till vår gamla hemstad för en liten minisemester.
Det är första gången sen vi flyttade hem som vi åker tillbaka. Och det är till vår stora förvåning vår stora killes förslag att åka nu på höstlovet.

Det har visat sig att han är den av våra söner ism har haft kontinuerlig kontakt  med några av sina gamla vänner sen vi flyttade hem. Och de vännerna bor kvar och går fortfarande i samma skola, och en som han skriver till är en kille i fotbollslaget. Den killen har återvänt till deras gemensamma skola efter ett år i Ecuador och ett år i Frankrike.

Lillsonens vänner ism han umgicks med på den tiden var lika temporära som vi i den staden och skolan. Hans dåvarande vänner har flyttat hem till sina hemländer. Och han har bara en kvar som han chattar med ibland.

Så det är storebror som har sina kvar. Ochs han har bestämt träff med tre stycken nu i helgen. Han ska ut och äta med dem, de ska visa sonen gymmet de går på, och han ska till och med ut på fredagkväll och ta en öl med dem.

Så det blir bara jag, maken och lillebror på restaurangen som vi har bokat bord på. Vår gamla favvorestaruang mitt i Gamla Stan.

Så himla märklig verklighet det är som vi lever i just nu.

Maken ska hälsa på sitt gamla jobb och har bestämt träff med dessa också.
Mina vänner ism jag umgicks med har de flesta åkt hem till sina länder, eller liksom flyttat vidare. Nån finns kvar, men jag har inte tagit nån kontakt med henne.

Vi ska även hälsa på i grabbarnas gamla skola och kolla läget på fredagen. Grabbarnas favvolärare har flyttat till Prag vet vi. Och spec läraren som fanns 24/7 för storebror har även hon flyttat på sig vet vi. Men vi åker förbi iallafall och kollar. Vi kanske inte ens får komma in för vakten som står utanför. Där var det högt staket och en säkerhetsvakt vid ingången. Elever i grade 10 var de enda som hade tillåtelse att lämna skolgården under dagtid. Inga andra. Och beskare var tvungna att legitimera sig vid ingång.
Jag tänker på det som har hänt i sverige den sista tiden.....

Vi har fredag och lördag på oss att köra runt och kolla våra gamla hoods. Det räcker så här första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar