torsdag 24 september 2015

Plötsligt gör han de mest oväntade sakerna

Mitt i allt det svåra och jobbiga, tunga och energikrävande som sonen behöver gå igenom varje dag för att klara av sin vardag, så kan han plötsligt utföra de mest överraskande sakerna.

Nu är han ju 18 år.
Plötsligt har vår insyn i hans sparande som har stått i hans namn försvunnit helt. Hans konto är helt enkelt borta från våra sidor. När vi såg det första gången kändes det i maggropen kan jag villigt erkänna. Då hade de inte ännu kommit upp under hans konton heller och då kändes det som om de pengarna var helt väck. Obehaglig känsla faktiskt.

Men som tur var kom kontot dit det skulle.
Så nu är verkligen alla de pengar vi har sparat i hans namn, hans. Även om vi har öronmärkt dessa för bla saker såsom körkortet, flytt hemifrån eller bil. Eller nåt annat.

Och innan han fyllde 18 hade han ett enkelt betalkort från Swedbank som han använde hej vilt. Nej, det gjorde han inte förresten. Han har varit ytterst sparsam faktiskt. Han är oerhört medveten om pengars värde och att ingenting är gratis. Ska han köpa nåt så kollar han av varenda hemsida först och jämför och kollar priser vart det är billigast nånstans.
Så när han är klar för köp är han glasklar över vad han ska ha.

Sån är inte lillebror kan man säga.
Där rinner det lite mellan fingrarna istället. Och han önskar minsann mer i månaden för "alla andra har faktiskt mycke mera".

Häromdagen kom ialalfall sonen hem.
Då hade han, helt ensam och helt själv, varit på banken. I det här fallet Swedbank som vi har använt oss av i alla år. Han hade varit där och fixat egen bankdosa. Han hade fixat ett nytt bankkort, Mastercard, för det är ju bra. Han kom hem med ett eget påskrivet avtal mellan honom och banken och han var så otroligt stolt.
Maken pratade med honom om det hela och maken berättade senare att han upplevde det som om sonen har järnkoll. Han vet precis vad det är han har gjort och vad det är han har fixat.

Så nu kan han gå in på Swedbank med sin egen dosa, kolla sina egna sidor och konton och ha full kontroll över sina egna pengar.

För att sen komma  hem och bryta ihop för att schemat är ändrat i skolan dagen efter.
Ibland går vissa saker bara inte att begripa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar