torsdag 11 augusti 2016

Mot Manchester!

Om en vecka drar sonen tillsammans med två kompisar till Manchester, England.
Och det här är så roligt!

Han hade tre mål i livet.
1: Göra klassikern det året han fyllde 18. Check på den.
2: Dansa abutirientbalen när han tog studenten. Check på den. ( Det har han förberett sig på sen han gick i sjuan)
3: Åka till Manchester och Old Trafford när han hade gått ut skolan som en belöning till sig själv. Snart check på den. OM han kommer iväg vill säga.

Och det roliga i det här är att det är hans egna personliga dröm. Och att han har fått med sig två kompisar att hänga på. Och han är den drivande i detta äventyr.

För några helger satt alla tre killar här hemma med maken och skulle beställa flyg, hotel och kanske om de hade tur även biljetter till Manchester Uniteds första hemma match i Premier League.

Under tiden som de satt kring bordet så dök det upp lite frågor kring sonens medlemskap i United. Han var tvungen att ändra nåt och det var man tvungen att göra per telefon. Gick inte skriftligt.
Så maken tog reda på numret. Och sen ringde sonen själv. Och snackade sån engelska att alla vi andra i rummet bara gapade. Han som AVSKYR att prata i telefon. Om han nån gång mot förmodan behöver prata med nån i telefon går han ALLTID undan för att få vara ostörd och ingen annan ska lyssna.
Den här gången var han kvar i köket, men kunde för all del inte sitta stilla. Så han vandrade runt, runt bordet hela tiden. Och vi kunde höra heja konversationen.

Hela den här historien började när vi bodde utomlands och han gick nog i åttan, 14 år gammal. Som minderårig fick han inte vara fullfjädrad medlem i United, så han hittade på att han var lite äldre när han registrerade sig.
Han mailade även kansliet och sa att när han slutar skolan så är han intresserad av att jobba hos dem. Typ med vad som helst. De svarade att han var välkommen att skriva till dem när det var dags.

Nu åker han dit.

De ska byta plan i Köpenhamn på ditvägen. Hitta rätt gate och allt. Checka in.
Sonen har varit drivande i själva beställningen av alla biljetter. På själva resan så tror jag att de andra två tar kommandot. På så sätt kompletterar de varandra klockrent.

Igårkväll skrev maken ut alla biljetter, all information.
Gick igenom all text som stod på alla lappar. Vad ska de göra om planet blir försenat? Vad ska de göra om planet blir inställt? Vad ska de göra när de kommer fram till Manchester för att ta sig till hotellet? Hur checkar man in?
Vart ska de ringa om det blir sena till incheckningen på hotellet pga försenat plan? Etc!!!!

När den här resan är avklarad har han fullbordat alla sina tre mål som han hade.
Undrar vad som händer sen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar