fredag 31 oktober 2014

Höstlovet

Vilket höstlov vi har haft!

Jag och maken har jobbat på som vanligt hela veckan. Lillebror har skött sitt på sitt sätt med sovmorgnar och på det sätt han gillar mest.

Storebror har genom alla år velat ha sina lov uppstyrda, varje dag planerad med en bestämd plan från morgon till kväll. Som vi har behövt hjälpa honom med. Och vi har inte kunnat jobba som vanligt för han inte har kunnat klara sig själv så många timmar alldeles ensam.

Heeeelt annorlunda den här veckan.

Vet inte vad som har hänt egentligen. Han har varit glad och pigg och positiv hela veckan. Han har helt själv planerat sina dagar  minutiöst. Han har sett till att han har haft nåt att göra varje dag. Han har varit med kompisar under alla sina aktiviteter.
Han spelade golf i onsdags.
Han har varit på gymmet en stund varje dag.
Han har simmat och han har bubblat i poolen i simhallen.
Han har varit på brunch på Pizza Hut.
Han har träffat farmor o farfar och ätit lunch med dem. Och gjort ärenden i stan.
Han deltog i en pokerkväll som avslutades med fifa turnering. Där han fick sina tre vänner att träffas redan klockan 17 så han kunde åke hem vid 21 tiden senast.

Det han inte deltog i var en träff med fotbollskillarna igårkväll. Då hade de Laserdome-träff mellan 20.00-24.00. Inte hans grej riktigt. Att rucka på sina kvällsrutiner.

Och till saken hör att i fredags förra veckan, alltså en vecka sedan, slutade han med concertan. Vilket vi kom överens om med medcinläkaren dagen innan. Vi vill se om concertan har nån verkan överhuvudtaget på honom. Om skillnaden är så marginell att vi knappt märker nån skillnad så är det onödigt att knapra i sig piller om han inte behöver.

Han har varit så nöjd!
Och jag kom på mic själv härom kvällen när jag stod vid diskbänken och var helt slut som människa, att vad otroligt skönt det var med lov och att inte behöva ringa eller maila några lärare på flera dagar.


Nu är det endast helgen kvar av detta höstlov. Vi håller tummarna för att övergången till skolan går lika bra som övergången till lovet har gått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar