söndag 8 februari 2015

Första nya jeansen sen åttan

Det här med kläder har alltid varit ett känsligt kapitel.
Sonen har haft väldigt svårt med att överhuvudtaget ta sig in i klädaffär tidigare.
Och att sen gå och leta efter nåt som är snyggt har ju varit helt omöjligt. Och för att inte tala om det här med att gå in i n hytt och prova. Har inte finnits på världskartan liksom.

Han har inte velat ha haft kläder som har dragkedjor i nån form. Han har endast velat haft mysbrallor. Det har inte fått vara nån som helst mönster på tröjorna.
Inga hood-tröjor med luvor.
Vilka konflikter det här med kläder har gett oss genom årens lopp. Som tur är har både jag och maken blivit klokare med åren.

Han tänker även osm så att har han köpt en t-shirt att ha när han spelar golf, så har han köpt en tröja för att spela golf i. Då har man inte den tröjan till nåt annat.

De senaste åren har han ändå haft jeans i skolan. Sen han började i åttan närmare bestämt och vi flyttade utomlands. Då köpte vi ett par jeans. De ha rhan haft sedan dess.
Man kan säga att de verkligen är för små nu. Och att det är nte bara vi föräldrar somnar påpekat detta för honom. Ni har även hans närmaste vänner sagt åt honom att skaffa nya.

Sen förra sommaren har ändå nåt nytt hänt. Han har på eget bevåg velat köpa nya tröjor. Han har köpt pike'tröjor och han har faktiskt använt dessa.

Eftersom han är som han är så har inte beslutet att köpa nya jeans gått så fort, sådär från ena dagen till den andra. Utan här har han gått omkring och förberett sig själv under ett par veckors tid för att ens kunna komma på tanken att göra slag i saken.

Men idag. Sagt och gjort.
Han och jag åkte in till stan.
För att detta ska gå smidigt behöver allt klaffa en sån här dag. Han måste vara på rätt humör. Han måste hitta nåt i affären på först försöket. Han måste vara inställd på att prova, vilket innebör att det blir en aning bökigt eftersom man då måste ta av sig sina kläder, ta på sig de nya för att sedan ta av sig dessa igen och sist av allt ta på sig sina egna kläder igen.
Ett moment som tar ofantligt med energi.
Och passar inte första byxorna är det väldigt lätt att energin tar slut redan där och då. Han orkar inte ens dra för skynket själv, det får man hjälpa honom med.

Men vi kom hem med ett par nya jeans.
Jättesnygga på honom.

Och han har lovat att använda dem.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar