fredag 29 april 2016

Ungen blev godkänd i spanska 5!!

Tjoho!!
Ungen har kämpat till sig ett E i spanska 5!.

Idag gjorde han sitt absolut sista hörprov och förra veckan det näst sista. Idag gjorde han även det absolut sista muntliga provet. Förra veckan gjorde han sitt absolut sista läsprov.

Han har ju läst spanska 5 på distans. Gruppen som han skulle ha läst med har suttit två dagar i veckan i en annan skola och läst för en annan lärare. Sonen har fått instruktioner via mail av hans mentor för att slippa behöva sitta i stor grupp samt att inte behöva byta skola. Och det var just hans mentor som han har läst spanska för i ettan och tvåan som önskade att han skulle fortsätta med spanskan även i trean "för det skulle vara sånt slöseri med en sån talang i språk annars". Och för att han skulle kunna fortsätta så kom denna lösning upp.

Vilket i höstas visade sig vara en katastrof!
En tanke som från början var så god och så klok blev en handling helt utan plan och struktur. Hela höstens kurs en totalkatastrof faktiskt. Så otroligt korkat.
Vi slog larm flera gånger, men inte tillräckligt hårt och bestämt förrän precis innan jul. Då jäklar slog vi näven i bordet och sa att det fick vara nog. Kontakt med rektor och ställde en massa krav. Plötsligt blev mentor mera tillgänglig.

Saker och ting började att hända. Mentorn tog till sig och bad nästan om ursäkt för det dåliga jobbet hon och den ansvariga läraren på andra skolan hade genomfört.
Och sonen hade ju fram till nu tappat all lust att fortsätta sin spanska.
Vi lyckades ändå få sonen att försöka börja samarbeta igen, nu med mycket tydligare instruktioner och uppföljning och faktiskt kontinuerliga träffar med mentor.

Under våren har han alltså kämpat med även höstens kurs. För att jobba ikapp det han missade då.

Idag kom den ansvariga läraren till hans skola. För första gången träffades de två personligen.
Hon skulle ha de sista proven med honom idag.
Han har aldrig pratat så bra spanska som just då, berättade han för oss när han kom hem.
Förra veckan hörprov hade gått sådär och han visste att han låg och skvalpade mellan ett F och ett E när det var dags för den sista hörövningen.

Och ungen levererar när det gäller som mest.

Vilken Kung över livet han är!!

Nu är han en av 13 elever  som går ut trean i vår stad som kan stoltsera med ett slutbetyg i Spanska 5!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar