fredag 7 september 2012

Bortamatch

Idag, lördag, har sonen bortamatch med sitt fotbollslag i en stad som ligger ca två timmars bilresa härifrån.
Laget ska åka i en gemensam buss och hade samling i morse klockan 06.45.

Vår kille avskyr att åka buss. Av nån anledning fixar inte han den biten. Om det är för trångt, eller en chaufför som han inte känner, om han inte känner sig trygg? Vi vet inte varför, och han kan inte egentligen inte förklara varför.
Skolbuss när han var liten gick hur bra som helst. Att åka kommunal buss har oxå gått bra.
Men inte sk turistbussar med skolan eller fotbollslaget.

Så maken ställde helt sonika sin väckarklocka på 06.00 i morse. Väckte sonen, åt frukost och sedan satte de sig i bilen för den långa bilresan. För att sonen överhuvudtaget ska kunna spela sin fotboll som han älskar över allt annat, så får vi föräldrar ställa upp med lite anpassningar. I det här fallet på det här sättet.
Samtidigt har vi underbara vänner som är på besök hos oss från Sverige. Mannen i den familjen klev upp lika tidigt för att följa med maken och sonen. Utan att ifrågasätta varför han inte åker med bussen som "alla andra" killar i laget. Underbara medmänniskor som inte dömer, utan bara finns där iallafall. Kärlek!

Lillebror har för andra fredagen i rad varit ute på egna äventyr. Han klipper navelsträngen mer och mer och det är bara för den här mamman att liksom hänga med. Vare sig jag är redo eller inte.
Igårkväll åkte han hem till en klasskompis med en annan kille. De skulle ha pizzaparty och så skulle den pappan ta med killarna till en gocart hall för att åka gocart hela kvällen.

Vilket betyder att jag är nu ensam hemma. Med grannfrun från Sverige som ligger och sussar i gästrummet iofs.
Hon valde att stanna hemma med mig för att sedan hämta hem lillebror och åka på hans fotbollsmatch.

Nu ska jag nog väcka henne med lite frukost på sängen. Hon är säkerligen ganska så trött för det har åskat skapligt i natt och jag vet att hon är inte särskilt förtjust i just det. Men med lite frukost på sängen kan hon kanske känna sig lite omhändertagen.

Ha en mysig lördag alla!

1 kommentar:

  1. Underbar helg att få vara hos er o vara med i ert dagliga liv. Det är inga problem att stiga upp 06.00 o följa med på den fotbollsresan, som man vet betyder så mycket för ngn.Gubben "älskar" fotboll o är det då någon man känner så är det inga problem. Era ungdomar är otroligt mysiga, trevliga att umgås med, vi har ju haft förmånen att få se dom växa upp på nära håll. Plus att de har väldigt trevliga föräldrar oxå.
    TACK för en underbar helg hos ER.
    Kram

    SvaraRadera