söndag 13 april 2014

Lugnet för ett par timmar

Igår efter lunch åkte vi hela familjen  till vårt alldeles egna Smultronställe.

Vi packade bilen för enbart ett dygns närvaro, men så värt det.
Att så mycket packning kan behövas för 24 timmar. :)

Det första vi alltid gör när vi kommer fram till stugan är att hissa flaggan.
Spelar ingen roll vad det är för väder. Den ska bara upp.
Vi flaggar för att vi är på vår favvoplats på jorden.
Vi flaggar för livet och vi flaggar för att vi har frisk luft att andas.
Vi flaggar för att just där och just då mår vi så bra.

Storebror har köpt nya, egna sk jobbarbyxor som han ska ha på plats där hela tiden. Med egna pengar. Han var så himla stolt när just dessa packades upp och han fick sätta på sig dem.
Precis som pappa gjorde.

Sen gick han i pappas fotspår absolut hela vistelsen. Där pappa var, fanns storebror. Lillebror satt i soffan med sina hörlurar mest hela tiden, utan en tendens att vilja röra på sig. I och för sig hade ju han tidigare under dagen genomlidit den där militärhinderbanan med sitt fotbollslag. Men han är lite sån överlag nu för tiden, kan man säga. Tonåring helt enkelt. Vi är glada så länge han vill följa med oss till landet.

Storebror med sin rastlöshet har kommit på att det är en jättebra ide att hjälpa pappa, för han är lika rastlös och de kan utföra en hel del på ganska kort tid.
Så de har fixat med vattnet, bytt från vintervatten till sommarvatten. Mycket rör och kranar och grejer på olika ställen att hålla reda på. De har satt dit förrådsdörrarna ordentligt. De har skjutit in luftgeväret. De har satt upp krokar på förrådsväggen. De har lyft ut alla utemöbler. De har satt fast ett fönsterbläck. Bytt vatten i bubbelpoolen.
Listan kan göras lång.

De har gått omkring där på landet med sina jobbarbyxor bredvid varandra. Och pappa har förklarat för sin son vad det är de har gjort hela tiden. Och varför.

Jag har mestadels varit inomhus. Förutom när jag skurade bubbelpoolen innan det nya vattnet skulle i.
När utemöblerna kom ut från gästhuset där de har bott under hela vintern, så storstädade jag bla det huset.
Nu kan ev gäster komma till påsk.

Timmarna gick och det blev söndaglunch. Ett par stekta korvar med bröd och det var dags att åka tillbaka till verkligheten.

För storebrors del handlade hans verklighet om att hitta styrka för att klara av att spela sin match som stod på hans agenda under eftermiddagen.
Och som han sliter för att klara av detta. Han sliter rent ut sagt satan för att kunna göra det som han älskar att göra.

Nu är klockan 17.00 och matchen ska starta.

Han är iallafall på plats.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar