måndag 24 november 2014

Nya lösningar

Tur att maken jobbade hemma idag.
För precis efter frukosten i morse så såg sonen på schemaappen på telefonen att en lektion hade flyttats så en håltimma på 2,5 timmar skulle infalla under fm, och sen skulle den inställda lektionen läggas efter ordinarie skoltid istället.

Utan nån som helst förvarning eller förberedelse. Sånt som vi har blivit lovade.

Efter att vi har kommit överens om en lösning här hemma så kunde sonen ta bussen till skolan med en ok känsla i magen iallafall.

Maken tog bilen in till skolan vid 09.35 för att ta hem sonen som då stod och väntade. De åkte hem, pluggade matte inför matte-diagnosen i morgon, åt lite lunch. Och sen körde maken in honom till skoaln igen. Det var det bästa vi kunde komma på, även om att behöva Hej då ytterligare en gång blir en aning jobbigt för honom.

Jag lovade att hämta honom vid 15.30.


Då plötsligt under eftermiddagen fick han att mail från denna underbara man som jobbar i biblioteket, och som är lite av en resurs för sonen kan man säga. Det visade sig att han är sjuk imorgon då sonen ska skriva detta diagnostiska prov hos honom då de andra har sin håltimme.

Hur ska vi lösa detta nu då? Kan han månne skriva provet med de andra i klassrummet samtidigt som de? Men då får han ju håltimmen som han inte fixar. Kan han göra provet i ett annat rum alldeles själv? Bara nån sätter igång honom.

Vi behövde en tänkarpaus, sa vi till sonen. Och vem kan vi kontakta nu under kvällen?

Där står vi just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar