torsdag 26 maj 2016

Sista lektionen är gjord!

Idag torsdag 26 maj är datumet som sonen har pratat om lääääänge.
Den absolut sista lektionen är nu avklarad, gjord, finito, done! 13 års lektioner har passerat.

Under ett par månader har han jobbat stenhårt med sitt gymnasiearbete som har gått över två kurser, svenska och samhällskunskap. De har fått använda lektionstid och fått jobba hemma. De har fått välja ett ämne att skriva om och sen haft olika kriterier att följa, olika frågeställningar att ställa och sen svara på.

Gymnasiearbetet kan man bara få E eller F på. Och får man F får man inte ta examen. Eleverna har fått lämna in sitt arbete med jämna mellanrum för att få återkoppling på sitt skrivande från lärarna.
Till slut var den STORA inlämningsdagen inne och det var dags att bli bedömd på riktigt.
Mycket få elever får godkänt på första försöket, utan till 99% får eleverna tillbaka arbetet för ytterligare kompletteringar. Antingen skriftligt eller så behövs bara lite muntlig förklaring på vissa bitar. Sonen fick komplettera sitt arbete muntligt. Och det var idag. Hans arbete handlar självklart om fotboll och Manchester United. Och framför allt om deras gamla tränare Sir Alex Ferguson briljanta ledarskap under en herrans massa år.

När han ringde mig efteråt var han sååå nöjd.
"Det roligaste på hela gymnasiet har jag gjort idag!", berättade han.
I 45 minuter fick han prata fotboll med sin lärare. En lärare som ställde intressanta och intelligenta frågor tillbaka om fotboll. En lärare som lyssnade på allt han hade att berätta om sitt favvoämne och framför allt om hans favvolag. i 45 minuter!

Under hans tre år i gymnasiet fick han göra det absolut roligaste den absolut sista dagen.
Han får ett E på sitt arbete.

Resten av dagarna fram till den 10 juni är det mest bara chill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar