torsdag 24 mars 2016

Jaha, nu är killen kallad på intervju

Både sonen och hans kompis som var på den där öppna auditionen som ett hyreshusföretag hade här i stan för ett par veckor sedan för ungdomar som är ute efter sommarjobb, har blivit kallade till nästa steg.
Först var det en audition.
Antingen fick man gå vidare därifrån eller inte. Och gick man vidare skulle man skicka in ett cv och ett personligt brev. Och sen skulle de höra av sig om man får komma ytterligare ett steg närmare. Och det har de nu alltså gjort. Till både sonen och hans kompis.
Skitkul ju.

Men som sonen redan har deklarerat.
Om han får jobbet kommer han ändå aldrig att gå dit. Det där gjorde han ju endast för att hålla sin kompis sällskap under den öppna intervjun. Och att han går vidare ser han bara som en fjäder i hatten. "För att se hur långt han kommer".

Han säger att det känns redan nu precis som förra sommaren. Och det gick ju rakt åt skogen. Alltså inte alls. Han var där första dagen. Sedan gick det inte alls.
Men, tänkte vi.
Om nu det skulle visa sig att han får jobbet. Och även hans kompis. Då sätter jag och pappan i gång på det sätt som vi kan påverka.
 Genom att kontakta denna arbetsgivare och berätta hur läget ser ut och då ställa frågan om det inte funkar att båda dessa grabbar skulle kunna jobba ihop. Att komma med ett förslag och att lägga bollen hos dem är ju iallafall ett steg.

Och om den iden går i lås så är sonen villig att försöka ta sig dit.

Bra ide va!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar