söndag 4 januari 2015

Sagt av lillebror

I fredags mellan 16.00-21.30 inventerade lillebrors fotbollslag på ICA Maxi här i stan.
Sammanlagt var vi ca 30 stycken med spelare samt att de flesta hade varsin förälder med sig som räknehjälp. Allt för att det skulle gå så fort osm möjligt och för att alla pengar som intjänades på detta ska sen delas upp andelsvis på spelare. Så ju fler andelar spelaren hade som hjälpte till desto mer pengar till den personligas kassa i lagkassan för kommande resor och turneringar. Lillebror hade hela sin familj med sig. Storebror hängde på för att han skulle få tjäna en slant av oss för att han var med och hjälpte till av sin fritid. Han tjänade privat av oss lika mycket som lillebror fick in till sin del i laget av hans hjälp.

När vi kom hem sa lillebror:
"Oskar tycker att du är cool brorsan! Han tycker att du är biff!"

Oskar heter egentligen nåt annat, men jag kallar honom det just nu.
En av de coolare killarna i laget är det i vilket fall som helst. Han är cool, schysst och en härlig kille.

Behöver jag säga att storebror sken som en sol. Även om han har otroligt svårt att ta till sig, det rinner oftast bara av. Både såna kommentarer som är lite elaka samt de som är menade som komplimanger.
Att han inte tar åt sig av de elaka är som tur var ganska så skönt. ( Även om just de kommentarerna är de tuffaste för mamman ) Men att han inte har förmågan att ta till  sig sånt som lyfter honom känns en aning tråkigare.

Men i fredags så sken han upp.
Han insåg att hans timmar på gymmet börjar ge resultat. Han ÄR biff. Han ÄR stor.
Han blev jätteglad.

Och jag blev jätteglad över att det finns ungdomar där ute osm anser att vår kille är cool. Och biff. Och ser på honom med den respekt som alla människor faktiskt är värda.

Och jag är jätteglad över att lillebror kunde säga det till sin bror. Och på sättet han sa det på. Lillebror var stolt över sin bror. Och det värmde ett mammahjärta kan jag säga.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar