lördag 31 januari 2015

Asså. Hans språk engagerar många

Vill först och främst bara poängtera att vi jobbar stenhårt med sonens egen ambitionsnivå här hemma. Med tanke på förra inlägget.
Vi försöker få honom att sänka sin egen prestationshets på de sätt vi kan.
Självklart säger vi till vår kille att ett B i engelska 6 är också väldigt, väldigt bra.
Så att ingen tror att A är det enda som accepteras här hemma.
Vår ambitionsnivå är att han är i skolan och får godkänt.
Men jag hoppas ni förstår vart jag ville komma med det förra inlägget.


Och som en fortsättning på det tidigare inlägget från igår så berättade sonen nu till frukosten att hans mentor berättade för honom igår att han eventuellt kan få göra Spanska 5 på distans i år 3.
"Okey, vad menar hon med det", frågade jag.
Moderna språk är inget man måste läsa i år 3, utan det är ett nåt man lägger till och väljer själv i alla de olika val som ska göras till trean. Där sonen från början hade tänkt välja engelska 7 ( självklart ) så han får meritpoäng, samt Träning och hälsa.
Han hade tänkt strunta i moderna språk. Av det enkla skälet att ingen annan som han känner tänker läsa det.
Vilket spanska läraren hade fått höra. Och agerade direkt. Hon känner att sonen verkligen borde göra nåt med sin språktalang.
Hon har således pratat med mentor, som är sonens engelskalärare, som även hon vet om hans styrkor i språk såklart.
De två tillsammans hade sen kommit på den briljanta iden att sonen kanske skulle kunna få läsa spanska 5 på distans, och därmed få än lite mer meritpoäng. Och inte behöva läsa det på plats i skolan. De vet att han skulle kunna ta det egna ansvaret och fixa det galant. Nackdelen med den lösningen skulle kunna bli att när de lektionerna lägges på schemat så blir det då håltimmar. OM inte de timmarna läggs på eftermiddagarna. Tror faktiskt IV-valen läggs sent på dagen förresten.

När vi bodde utomlands läste han svenska på Sofia Distans vilket var en helt genialisk läsning för honom. Det fixade han helt utan nån som helst hjälp från sin handledare, typ mig.

Nu ska bara rektor godkänna det nya alternativet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar